fbpx

Over Brouwerij Troost

In 2013 brouwden wij voor het eerst bier in onze eerste brouwerij in een voormalig klooster op het Cornelis Troostplein in de Amsterdamse Pijp. 

Inmiddels hebben we drie locaties waarvan er twee een brouwerij in het pand hebben. Daar maken we prijswinnende biologische bieren en een aantal heerlijke frisdranken. Van bier dat overblijft stoken we dan ook nog gin en jenever. We maken alles zelf en dat dan op de mooiste plekken midden in Amsterdam. Totaal niet efficiënt natuurlijk maar des te leuker.

Kom eens langs!

People planet pils

Bij Troost proberen zo goed mogelijk te zorgen voor mens en milieu. 

Zo vragen we aandacht voor biodiversiteit met ons eigen bijenvolk in de tuin van onze brewpub in de Pijp, scheiden en recyclen we al ons afval, hergebruiken we restenergie, passen we onze verpakkingen aan om minder afval te creëren en minimaliseren we onze transportbewegingen. 

Sinds eind 2019 produceren wij al onze bieren volledig biologisch. Daardoor kunnen we er zeker van zijn dat onze ingrediënten zijn verbouwd met oog voor flora en fauna door boeren die dezelfde insteek hebben als wij.

 

Daarom blik

Blikken zijn lichter en compacter dan glazen wegwerpflessen. Ze kosten minder energie om te produceren en het aluminium waar ze van zijn gemaakt is oneindig te recyclen zonder enig kwaliteitsverlies. 

Blikken zijn ook veel compacter te stapelen en veel lichter. Daardoor besparen niet alleen wij, maar ook onze leveranciers, ruim 40% op onze transportbewegingen en daarmee flink op de CO2 uitstoot. 

Blikken zijn omdat ze licht- en luchtdicht zijn ook nog eens veel beter voor het bier en komt nog eens bij dat ze lekker snel koud worden in de koelkast.

Kortom: blik is beter voor het milieu én beter voor ons bier!

Lokaal

Bij Troost houden we onze carbon footprint liefst zo laag mogelijk. 

Daarom doen we niet aan ellenlange transporten, maar brouwen we alles lokaal en leveren we,met onze duurzame partner Rederij Kees, onze bieren aan lokale retail en horeca in de stad. Dat doen we uiteraard zo mogelijk uitstootvrij en op biogas. 

Daarmee beperken we niet alleen onze CO2 uitstoot, maar houden we ook controle over de versheid van ons bier. Zo smaakt ons bier altijd alsof het recht uit onze brouwketels komt en dat is toch het allerlekkerst.

 

Rondleidingen (tijdelijk niet mogelijk) 

Natuurlijk laten we graag zien hoe wij ons bier maken en dus kun je in onze brouwerij in de Westergasfabriek een rondleiding volgen.

Iedere zaterdag organiseren we een volledige tour door onze RVS-jungle en na afloop neem je natuurlijk nog een blikje bier naar keuze mee naar huis.

 Check altijd van te voren onze prijzen en beschikbaarheid via: westergas@brouwerijtroost.nl

 

Locaties

De Pijp

Cornelis Troostplein 21

1072 JJ Amsterdam

tel: (020) 760 58 20

e-mail: depijp@brouwerijtroost.nl

 

Westergas

Pazzanistraat 25-27

1014 DB Amsterdam

tel: (020) 737 10 28 

e-mail: westergas@brouwerijtroost.nl

 

Oud West

Bilderdijkstraat 205 hs

1053 KT Amsterdam

tel: (020) 214 9607

e-mail: oudwest@brouwerijtroost.nl

www.brouwerijtroost.nl

 

Anderen over ons