fbpx

Het verhaal

Bij Brouwerij Troost willen we op mooie plekken midden in de stad bier maken dat voor iedereen aantrekkelijk is: van biergekken met getrainde smaakpapillen tot verstokte pilsdrinkers en iedereen daartussenin.

In 2011 begonnen wij, Jorrit Lootsma en de broers Hendrik en Frits de Jong, ons eigen café in Amsterdam Oud-West. Na daar drie jaar hamburgers en bier van anderen te hebben verkocht besloten we onze eigen brouwerij met brewpub te bouwen in De Pijp in Amsterdam, met een jaarcapaciteit van 100.000 liter. Voordat we zover waren hebben Hendrik en de barman van ons café, Peter-Derk Muffels, zich een slag in de rondte gebrouwen in Hendriks keuken op 3 hoog achter. Na heel veel proberen kwamen er goed gelukte bieren uit, waarop we besloten all-in te gaan bij de bank en Peter-Derk van barman naar brouwmeester en mede-eigenaar te promoveren.

We zijn de eerste maanden begonnen met drie bieren: Lager, Weizen en I.P.A. Later zijn daar onder andere Amber Ale, Honingblond, Tripel, Smoked Porter, Black I.P.A., Bock, Session, Lentebier (Topbock 2016) en Barleywine op de tap en/of op fles bijgekomen. Momenteel behoren Cerveza E.O., New England I.P.A. en zelfs een Maltbier tot ons assortiment. Daarnaast vind je ook Troost Gin en zelfs Troost Jonge en Oude Jenever achter de bar, gedistilleerd uit ons eigen bier! Bekijk alle bieren ›

Voorheen kon je Troostbier alleen nog bij ons in De Pijp drinken. Er werd daar echter zoveel bier gedronken dat er nauwelijks tegenop te brouwen viel. Daarom hebben we in september 2015 ons café in Oud-West verkocht en een tweede (grotere) locatie geopend: Brouwerij Troost Westergas! Deze heeft een jaarcapaciteit van 700.000 liter en is daarmee de grootste onafhankelijke brouwerij van Amsterdam. Hier kun je een selectie van onze bieren op fles kopen, een rondleiding krijgen of zelfs huurbrouwen! Sinds de opening van Troost Westergas is het hard gegaan. De lijst aan plekken waar Troostbier verkrijgbaar is, lijkt inmiddels oneindig.

Brouwerij Troost De Pijp is nu de plek waar we experimenteren, nieuwe bieren ontwikkelen en de bieren met kleine oplages produceren. Bij Brouwerij Troost Westergas worden de grote hoeveelheden geproduceerd van bieren als Pilsner Weizen, I.P.A. en Amber en barrel-agen en distilleren we onze bieren. Brouwerij Troost Oud West noemen we ook wel ‘het kleine zusje’ van. Oud West heeft geen ruimte voor haar eigen brouwerij. Des te indrukwekkender zijn de tanks boven de bar die het mogelijk maken om al onze bieren vers van de tap te kunnen proeven!

Natuurlijk moet bij bier ook goed gegeten worden en dat kan ook in de brewpubs van Brouwerij Troost. De keuken is geopend tot 22:30 om de lekkerste hamburgers, steaks, salades, bitterballen, flammkuchen, nacho’s, cheesecakes en nog heel veel meer voor je te maken!