fbpx

Huurbrouwen

Brouwerij Troost Westergas is een brouwerij, brewpub en winkel ineen. Met een brouwcapaciteit van 7000 hl per jaar betekent dit ook dat wij dan plaats kunnen bieden aan huurbrouwers.

Heb je geen of te weinig eigen ketels en interesse in huurbrouwen bij Brouwerij Troost Westergas, mail dan naar brouwerij@brouwerijtroost.nl of  gebruik onderstaande link voor het contactformulier:

Doe een aanvraag

Van aanvraag tot levering

Het begint allemaal met een kennismaking, we zijn benieuwd wat je zou willen produceren, hoeveel en wanneer. We sturen je natuurlijk de details onze voorwaarden en kijken vast vooruit naar onze planning, 

Recept: Heb je al een recept? Dan gaan we je vragen om ons intakeformulier in te vullen. Heb je wel een goed idee maar nog geen recept? We kunnen ook proefbatches voor brouwen en zo gezamenlijk tot een recept komen. Dit gebeurt tegen vergoeding maar het recept is daarna voor altijd van jou!

Offerte: De prijs van huurbrouwen is sterk afhankelijk van het recept. Dure ingrediënten als  exotische hop en lastig verkrijgbare mout spelen een grote rol. Daarom geven we je altijd een offerte op basis van jouw precieze recept. 

Planning en aanbetaling: Is de offerte akkoord dan plannen we je brouw in en vragen we om een aanbetaling. We doen er alles aan om volgens de planning te brouwen en houden je op de hoogte van de precieze datum.

Brouwen en afvullen: We brouwen je bier volgens het afgesproken recept. We vinden het leuk als je daar zelf bij bent maar het is niet verplicht.  (Vanwege Covid-19 is het tijdelijk niet altijd mogelijk om zelf fysiek aanwezig te zijn bij het brouwen). Dit is ook het moment dat we graag willen weten dat je labels besteld zijn en hoeveel bier je in fust, blik of fles wilt afvullen. 

Levering: We geven je een seintje als het bier bijna klaar is, in de regel is dat 4 weken na de brouwdag. We plannen in overleg een transport in en het bier verschijnt dan op de door jouw gekozen locatie! Genieten maar!

Wat is er mogelijk bij Brouwerij Troost

Volumes

Onze brouwketels hebben een volume van 4000L. In drukke maanden gebruiken wij het liefst onze volle capaciteit maar soms is er in overleg ook een mogelijkheid om 2000L te brouwen. 

Fusten in allerlei vormen

Brouwerij Troost heeft speciaal voor het vullen van keykegs een custom vulrek laten ontwikkelen. KeyKeg heeft een aantal revolutionaire eigenschappen. In combinatie met de KeyKeg tapkop is het fust op elke tapinstallatie aan te sluiten, dranken zijn na aanslaan langer houdbaar en de KeyKeg is duurzaam en 100% recyclebaar. De keykeg is verkrijgbaar in 20 en 30 liter. 

Gebruik je liever een stalen fust? Ook dat is in overleg mogelijk! Vraag ons naar de voorwaarden!

Doe een aanvraag

 

 

We denken met je mee!

We hebben lijntjes lopen met verschillende leveranciers van bijvoorbeeld voorbedrukte dozen en blikken. Ook helpen we je met het laten drukken van je labels voor de blikken of flessen, regelen we dat je bier op de juiste plek terecht komt en kunnen we ook je in contact brengen met partners voor eventuele pasteurisatie. We hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het brouwen voor derden en er zijn maar weinig gebieden waar we geen verstand van hebben. We helpen je graag waar we kunnen.

Doe een aanvraag

 

Blik is de toekomst

Blikken zijn lichter en veel beter stapelbaar met minder ruimte tussen de blikken. We kunnen op een pallet nu ruim 40% meer bier kwijt en dat betekent besparingen in transport op gebied van uitstoot. Blikken kunnen helemaal gerecycled worden en dit proces is veel energiezuiniger dan het maken van gerecycled glas. Daarnaast kan je blik vrij makkelijk uit restafval scheiden waardoor de kans dat blik wordt gerecycled wordt ook veel groter is dan bij glas. Het produceren van een nieuw blik is niet beter dan een nieuwe fles, maar zodra de recycling aan de gang gaat schiet blik vooruit in duurzaamheid

Dan een andere hele belangrijke reden voor bier in blikken: het is beter voor het bier. Er kan geen lucht of licht bij het bier komen en dat zorgt ervoor dat het bier veel langer vers blijft. Deze voordelen worden meer en meer bekend bij de bierdrinker. Juist mensen die craftbier tof vinden weten dit vaak al en verkiezen blik juist boven glas. Nog een meevaller is dat blik een veel groter vlak heeft dat gelabeld kan worden, er is namelijk geen hals zoals bij een fles waar geen etiket op kan. Je kunt dus meer vertellen over jouw bier en je valt meer op tussen al die bruine flessen.

Doe een aanvraag

 

Aanvraag doen

Informeer naar de mogelijkheden. We komen snel bij je terug!

  Naam

  Telefoon

  E-mail

  Waar heb je interesse in?

  Opmerkingen?

  Cheese and Beer pairing

  Cheese and Beer pairing

  With Michael Jones aka The Cheese Lover

  June 19th

  Westergas

  Reserveren >

  Meer info >

  EK Wedstrijden

  EK Wedstrijden

  Alle wedstrijden van NL op groot scherm!

  Vanaf 16 juni

  De Pijp & Westergas

  Meer info >

  Pubquiz

  Pubquiz

  Zowel binnen als buiten!

  Elke maandag, vanaf 20u

  De Pijp

  Reserveren >

  Meer info >

  English Pubquiz

  English Pubquiz

  English Pub Quiz!

  Every Tuesday, from 20h

  De Pijp

  Reserveren >

  Meer info >

  Pubquiz XL

  Pubquiz XL

  Pub quiz volledig in het thema van 1 onderwerp!

  Elke twee weken

  Westergas

  Meer info >

  Ritmo

  Ritmo

  DJ, Craft beer, dancing, Ritmo!

  DJ, Craft beer, dancing, Ritmo!

  Westergas

  Reserveren >

  Meer info >