Het verhaal

Bij Brouwerij Troost willen we op mooie plekken midden in de stad bier maken dat voor iedereen aantrekkelijk is: van biergekken met getrainde smaakpapillen tot verstokte pilsdrinkers en iedereen daartussenin.

In 2011 begonnen wij, Jorrit Lootsma en de broers Hendrik en Frits de Jong, ons eigen café in Amsterdam Oud-West. Na daar drie jaar hamburgers en bier van anderen te hebben verkocht besloten we onze eigen brouwerij met brewpub te bouwen in De Pijp in Amsterdam, met een jaarcapaciteit van 100.000 liter. Voordat we zover waren hebben Hendrik en de barman van ons café, Peter-Derk Muffels, zich een slag in de rondte gebrouwen in Hendriks keuken op 3 hoog achter. Na heel veel proberen kwamen er goed gelukte bieren uit, waarop we besloten all-in te gaan bij de bank en Peter-Derk van barman naar brouwmeester en mede-eigenaar te promoveren.

We zijn de eerste maanden begonnen met drie bieren: Lager, Weizen en I.P.A. Later zijn daar onder andere Amber Ale, Honingblond, Tripel, Smoked Porter, Black I.P.A., Session I.P.A, Lentebier (Topbock 2016) en Barleywine op de tap en/of op fles bijgekomen. Sinds kort behoren de Cerveza E.O., de Bock en zelfs een Maltbier tot ons assortiment. Daarnaast vind je ook Troost Gin achter de bar, gedistilleerd uit ons eigen bier! Bekijk alle bieren ›

Tot voor kort kon je Troost bier alleen nog bij ons in De Pijp drinken. Er werd daar echter zoveel bier gedronken dat er nauwelijks tegenop te brouwen viel. Daarom hebben we in september 2015 ons café in Oud-West verkocht en een tweede (grotere) locatie geopend: Brouwerij Troost Westergas! Deze heeft een jaarcapaciteit van 700.000 liter en is daarmee de grootste onafhankelijke brouwerij van Amsterdam. Hier kun je een selectie van onze bieren op fles kopen, een rondleiding krijgen of zelfs huurbrouwen!

Brouwerij Troost De Pijp is nu de plek waar we experimenteren, nieuwe bieren ontwikkelen en de bieren met kleine oplages produceren. Bij Brouwerij Troost Westergas worden de grote hoeveelheden geproduceerd van bieren als Lager, Weizen, I.P.A. en Amber. Waar onze derde vestiging zal komen is nog even een geheim van de brouwers, wel zal ook deze brewpub op een unieke plek midden in de stad vestigen.

Bij bier moet goed gegeten worden en dat kan ook in de brewpubs van Brouwerij Troost. De keuken is geopend tot 22:30 om de lekkerste hamburgers, steaks, salades, bitterballen, flammkuchen, nacho’s, cheesecakes en nog heel veel meer voor je te maken. Bekijk de menukaart van De Pijp of van Westergas.

Huurbrouwen?

In Brouwerij Troost Westergas hebben we plaats voor huurbrouwers. Wil je meer weten, mail dan naar brouwerij@brouwerijtroost.nl.

Rondleiding?

Geïnteresseerd in een rondleiding in een bierbrouwerij? Bij Brouwerij Troost Westergas ben je van harte welkom! Lees hier meer ›

Westergas Live


Elke woensdag vanaf 20:00u, live jazz muziek bij Brouwerij Troost Westergas!

Twitter