fbpx

Troost tijdens de Lockdown

Toen Nederland werd getroffen door Covid-19 werd al vrij snel duidelijk dat de horeca een grote verantwoordelijkheid heeft in het onder controle krijgen van het virus. In maart sloten we de deuren zelfs helemaal en kwamen de ruim 100 mensen die bij ons in loondienst zijn thuis te zitten. Onze keukens bleven ongebruikt en de brouwerij stond stil. Dat is natuurlijk zonde en daarom hebben we meteen de handschoen opgenomen en zijn we gaan kijken waar wij wat konden bijdragen voor mensen die het misschien nog moeilijker hebben.

We zijn ons personeel en onze keukens gaan inzetten en uiteindelijk maakten we per week meer dan 700 maaltijden klaar. Die maaltijden gingen naar kwetsbare mensen die zelf de deur niet uit konden voor de boodschappen of mensen die niet terecht konden bij de voedselbank. Ook aan keihard werkende intensivisten werd gedacht. Die hadden natuurlijk helemaal geen tijd om te koken tussen hun diensten door.

Support your locals!

We vinden het prachtig om te helpen maar we kwamen als bedrijf natuurlijk ook in slecht weer. Met een snel opgezette webshop en het aanbieden van bierpakketjes voor bedrijven kwamen we erachter dat er heel veel mensen waren die ons een warm hart toedragen. Zonder de support van onze fans was het heel lastig geworden om de lockdown te overleven. Gelukkig zijn onze brewpubs inmiddels weer open. Natuurlijk wel met de nodige maatregelen om te zorgen dat het virus niet weer oplaait.

Helpen doen we nog steeds graag, zo hebben we een speciale versie van onze Virgin IPA gemaakt voor Streetsmart waarbij elk blik een bijdrage levert aan het bestrijden van armoede. Met Iedereen kerst proberen we elke maand een gezin dat van een minimum inkomen leeft een fantastische avond te geven in onze brewpubs en rond kerst zetten we ons in met vrijwilligers om het kerstgevoel te delen met mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is.

Heb jij personeel dat thuis werkt dat wel een doosje Troost kan gebruiken?

De webshop bestaat nog steeds zodat je nog altijd een pakketje troost thuis kunt laten bezorgen. Daarnaast weten we ook dat er nog heel veel mensen komende tijd thuis werken dus als jij een personeel bent of hebt dat thuis werkt en wel een blikkie Troost kan gebruiken neem dan contact op met: pd@bouwerijtroost.nl

 

Leveringen binnen Amsterdam worden zo veel mogelijk geleverd door Rederij Kees onze duurzame transportpartner die uitblinkt in elektrisch vervoer in hartje Amsterdam!