Over Brouwerij Troost

Bij Brouwerij Troost willen we op mooie plekken midden in de stad bier maken dat voor iedereen aantrekkelijk is: van biergekken met getrainde smaakpapillen tot verstokte pilsdrinkers en iedereen daartussenin.

Brouwerij Troost De Pijp is nu de plek waar we experimenteren, nieuwe bieren ontwikkelen en de bieren met kleine oplages produceren. Bij Brouwerij Troost Westergas worden de grote hoeveelheden geproduceerd van bieren als Pilsner, Weizen, I.P.A. en Amber.

Bij bier moet goed gegeten worden en dat kan ook in de brewpubs van Brouwerij Troost. De keuken is geopend tot 22:30 uur om de lekkerste hamburgers, steaks, salades, bitterballen, flammkuchen, nacho’s, cheesecakes en nog heel veel meer voor je te maken. Bekijk de menukaart van De Pijp of van Westergas.

Wij bedoelen het ook niet slecht!

We zijn een leerbedrijf voor mensen die anders een afstand tot de arbeidsmarkt hadden. We gebruiken duurzaam vlees, groene stroom, recyclen de stoom van ons koelwater en ons transport rijdt op biogas. Van de bostel, een bijproduct van bier, wordt brood gemaakt en ander organisch afval wordt omgezet in energie of aan de geitjes gevoerd!

Geen statiegeld op de flesjes?

Dat klopt! Op onze bierflessen zit geen statiegeld. Het schoonmaken van de vele flessen die we vullen, kost verschrikkelijk veel tijd, water en chemicaliën. Daarom mogen onze bierflessen gewoon de glasbak in. Het glas gaat terug naar de fabriek, waar het gerecycled wordt tot nieuwe flessen. Waar vroeger dit systeem nog omslachtig was, functioneert het tegenwoordig heel efficiënt! Ook gebruiken wij geen statiegeldkratten, maar zitten de flessen in een doos van gerecycled karton, die gewoon bij het oud papier mag.

Brouwerij Troost is FD Gazelle 2016!

Vanaf dag één heeft iedereen in onze brouwerijen en brewpubs keihard gewerkt om te komen tot waar we nu staan. Het voelt dan ook als een kroon op ons harde werk dat het Financieel Dagblad ons ook in de smiezen heeft en ons heeft benoemd tot FD Gazelle 2016! 

Ieder jaar reikt Het Financieele Dagblad de FD Gazellen Awards uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Alle ondernemingen die de afgelopen drie jaar een omzetgroei van ten minste 20% hebben gehaald, winnen een FD Gazelle Award. De bedrijven met de hoogste groei per categorie per provincie winnen een Gouden Gazelle.

Contact

Een reservering maken voor een van onze brewpubs? Of heb je een vraag voor onze brouwerij of administratie? Klik hier voor onze contactgevens!

Sfeer proeven?

Alvast een kijkje nemen in onze brewpubs of brouwerij? Bekijk de foto’s hier!

Hoe maken we het?

Bij Brouwerij Troost wordt ons vaak gevraagd hoe bier maken nou precies in zijn werk gaat. Ook nieuwsgierig? Lees hier meer over het brouwproces.

Anderen over ons

Huurbrouwen?

In Brouwerij Troost Westergas hebben we plaats voor huurbrouwers. Wil je meer weten, mail dan naar brouwerij@brouwerijtroost.nl.

Rondleiding?

Geïnteresseerd in een rondleiding in een bierbrouwerij? Bij Brouwerij Troost Westergas ben je van harte welkom! Lees hier meer ›

Westergas Live


Elke woensdag vanaf 20:00u, live jazz muziek bij Brouwerij Troost Westergas!

Twitter