fbpx

Over Brouwerij Troost

In 2013 brouwden wij voor het eerst bier in onze eerste brouwerij in de Amsterdamse Pijp. Inmiddels maken we prijswinnende bieren en frisdranken, en van bier dat overblijft stoken we weer gin en jenever. Onze brouwerijen bevinden zich in prachtige historische panden op de mooiste plekken in Amsterdam. We maken alles zelf, met biologische, lokaal geteelde ingrediënten, want dat is beter voor ons bier én voor de planeet. Niet de makkelijkste weg natuurlijk, maar des te leuker!

Kom eens langs!

People Planet Pils

Biologisch

Bij Troost zijn we ervan overtuigd dat we bij alles wat we doen moeten proberen om zo min mogelijk schade toe te brengen aan mens en milieu. Zo scheiden en recyclen we al ons afval, hergebruiken we restenergie, hebben we onze verpakkingen aangepast om minder afval te creëren en minimaliseren we onze transportbewegingen. We gebruiken herbruikbare fusten en volledig recyclebare blikken. Sinds eind 2019 produceren we volledig biologisch. Daardoor kunnen we er zeker van zijn dat onze ingrediënten zijn verbouwd met oog voor flora en fauna door boeren die dezelfde insteek hebben als wij.

 

Daarom blik

Blikken zijn lichter en compacter dan glazen wegwerpflessen. Het kost minder energie om ze te produceren en het aluminium waar ze van zijn gemaakt is oneindig te recyclen zonder enig kwaliteitsverlies. Blikken zijn daarnaast ook nog veel beter op te stapelen, en daardoor besparen wij, maar ook onze leveranciers, ruim 40% op onze transportbewegingen en verminderen we dus ook flink onze CO₂-uitstoot. Omdat ze licht- en luchtdicht zijn, zijn blikken ook nog eens veel beter voor het kwaliteitsbehoud van het bier, en daar komt nog eens bij dat blikken lekker snel koud worden in de koelkast.

Kortom: blik is beter voor het milieu én beter voor ons bier!

 

Lokaal en vers

Bij Troost houden we onze carbon footprint het liefst zo laag mogelijk. Daarom doen we niet aan ellenlange transporten, maar brouwen we alles lokaal en leveren we onze bieren met behulp van onze duurzame partner aan lokale retail en horeca in groot Amsterdam. Dat doen we uiteraard zo mogelijk uitstootvrij of op biogas. Daarmee beperken we trouwens niet alleen onze CO₂-uitstoot, maar houden we ook controle over de versheid van ons bier. Zo smaakt ons bier altijd alsof het recht uit onze brouwerij komt, en dat is toch het allerlekkerst.

 

 

Rondleidingen

Natuurlijk laten we graag zien hoe wij ons bier maken, en dus kun je in onze brouwerij in de Westergasfabriek een rondleiding volgen. Elke zaterdag organiseren we een volledige tour door onze rvs-jungle en na afloop neem je natuurlijk nog een blikje bier mee naar huis!

Voor een rondleiding moet je wel even reserveren. Check van tevoren onze prijzen en beschikbaarheid via westergas@brouwerijtroost.nl. of reserveer via deze link!

 

DISTILLEREN & BARREL AGING

In onze brouwerij in de Pijp liggen eikenhouten vaten die eerder voor het rijpen van Amerikaanse bourbons zijn gebruikt. We hebben ze gevuld met barley wine of distillaten van onze eigen gebrouwen bieren, zodat de dranken de smaken en aroma’s van het hout en de bourbon opnemen. Het duurt wel even voordat je resultaat hebt; de dranken liggen daar minimaal zes maanden te rijpen! Onze distillaten ontwikkelen we samen met distilleerderij De Tweekoppige Phoenix op de Zaanse Schans. Aan de basis staat altijd moutwijn van ons eigen gebrouwen bier en dat zorgt voor rijke en unieke smaken. We blijven voortdurend experimenteren zodat onze gin en jenever zich ook continu in smaak blijven ontwikkelen.

 

Onze Circulaire en Sociale Missie

Natuurlijk gebruiken we groene stroom, maar we gaan nog een stapje verder: we winnen energie uit ons koelwater terug en brouwen daar weer nieuw bier mee. Onze bieren worden bezorgd met wagentjes die rijden op elektriciteit of biogas. We bieden werkplekken aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en we zijn een erkend leerbedrijf. Verder hergebruiken we zo veel mogelijk restproducten van ons brouwproces. Zo hebben we partners die er allerlei andere producten van maken zoals granola en zeep, en uit wat er overblijft wordt weer energie opgewekt. Waar mogelijk gebruiken we verpakkingen die herbruikbaar zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan roestvrijstalen fustendie keer op keer ingezet kunnen worden. Wanneer dat niet mogelijk is zoeken we verpakkingen uit die je goed kunt recyclen. Daarom zijn we onder andere overgestapt op blik in plaats van fles. We willen zo snel mogelijk van het gas af. Dus gaan we stap voor stap onze heaters vervangen door elektrische kussens. De stroom voor onze brouwinstallatie gaan we genereren met groene elektriciteit.

 

Anderen over ons